Orez cu lapte și dulceață

Atunci când am început să scriu despre mâncarea fără sare nu am scris și despre deserturi. Motivul e simplu – de obicei deserturile nu conțin sare. Dacă, totuși, ni se indică în vreo rețetă să adăugăm „un praf de sare”, ignorarea acestui sfat sigur nu va produce daune majore. În consecință, n-am simțit să scriu despre asta.

Totuși, la inaugurarea acestui site nou, mi s-a părut că ar fi frumos să existe și o categorie pentru deserturi. Fără ele parcă lipsea ceva.

Am decis, așadar, să creez un loc și pentru deserturi și m-am văzut în situația de a posta rapid o rețetă – din motive logistice deoarece nu poti crea o categorie goală. Primul care mi-a venit în minte a fost orezul pentru simplul fapt că e sățios și un orez cu lapte poate fi o gustare în adevăratul sens al cuvântului și nu doar un desert.

Totuși, adevărul e că nu prea sunt specialistă în orezul cu lapte. Deși mie îmi place, copiii mei refuză orezul, în general, iar asta a făcut și să îl pregătesc mai rar. Am făcut, așadar, o căutare pe google și atunci când am văzut atât de multe și minunate rețete aproape că m-am rușinat de modul în care îl pregătesc eu. M-am gândit și să schimb orezul cu lapte cu un alt desert, dar apoi am zis să îmi asum ce am ales.

Rețeta mea e simplă de tot. Folosesc o cană de orez și două de apă și, mai întâi, fierb orezul în apă. Atunci când a ajuns la consistența potrivită adaug lapte cald, cât să îl acopere cu 2-3 degete și mai las câteva minute la fiert, amestecând mereu. Adaug un plic de zahăr vanilinat și o linguriță de scorțișoară și gata. Prefer să nu pun zahăr mai mult dacă îl servesc alături de dulceață. Cred că aceasta din urmă e suficient de dulce.

Vă doresc poftă bună și vă încurajez să căutați și alte rețete. Mie îmi plac mult acelea în care orezul fierbe doar în lapte și rezultatul e un fel de budincă delicioasă. Altfel, și rețeta mea e foarte gustoasă, mai ales că e presărată din în cu aroma copilăriei. 🙂

În altă ordine de idei, sper să crească frumos și categoria cu deserturi și mă gândesc, în special, la deserturi cât mai sățioase. În acest moment o consider mai degrabă un experiment al cărui rezultat încă nu l-am aflat încă și pe care îl aștept cu mare nerăbdare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: