Orez cu lapte și dulceață

Atunci când am început să scriu despre mâncarea fără sare nu am scris și despre deserturi. Motivul e simplu – de obicei deserturile nu conțin sare. Dacă, totuși, ni se indică în vreo rețetă să adăugăm „un praf de sare”, ignorarea acestui sfat sigur nu va produce daune majore. În consecință, n-am simțit să scriu despre asta.

Totuși, la inaugurarea acestui site nou, mi s-a părut că ar fi frumos să existe și o categorie pentru deserturi. Fără ele parcă lipsea ceva.

Am decis, așadar, să creez un loc și pentru deserturi și m-am văzut în situația de a posta rapid o rețetă – din motive logistice deoarece nu poti crea o categorie goală. Primul care mi-a venit în minte a fost orezul pentru simplul fapt că e sățios și un orez cu lapte poate fi o gustare în adevăratul sens al cuvântului și nu doar un desert.

Totuși, adevărul e că nu prea sunt specialistă în orezul cu lapte. Deși mie îmi place, copiii mei refuză orezul, în general, iar asta a făcut și să îl pregătesc mai rar. Am făcut, așadar, o căutare pe google și atunci când am văzut atât de multe și minunate rețete aproape că m-am rușinat de modul în care îl pregătesc eu. M-am gândit și să schimb orezul cu lapte cu un alt desert, dar apoi am zis să îmi asum ce am ales.

Rețeta mea e simplă de tot. Folosesc o cană de orez și două de apă și, mai întâi, fierb orezul în apă. Atunci când a ajuns la consistența potrivită adaug lapte cald, cât să îl acopere cu 2-3 degete și mai las câteva minute la fiert, amestecând mereu. Adaug un plic de zahăr vanilinat și o linguriță de scorțișoară și gata. Prefer să nu pun zahăr mai mult dacă îl servesc alături de dulceață. Cred că aceasta din urmă e suficient de dulce.

Vă doresc poftă bună și vă încurajez să căutați și alte rețete. Mie îmi plac mult acelea în care orezul fierbe doar în lapte și rezultatul e un fel de budincă delicioasă. Altfel, și rețeta mea e foarte gustoasă, mai ales că e presărată din în cu aroma copilăriei. 🙂

În altă ordine de idei, sper să crească frumos și categoria cu deserturi și mă gândesc, în special, la deserturi cât mai sățioase. În acest moment o consider mai degrabă un experiment al cărui rezultat încă nu l-am aflat încă și pe care îl aștept cu mare nerăbdare.

Publicat de DucesaTm

Sunt mama a doi copii minunați iar scrisul este cea mai mare pasiune a mea. Scriu pe blog despre mine, despre copii și despre cărțile pe care le citim, despre problemele cu care ne confruntăm sau despre bucuriile pe care le trăim, dar și despre mâncarea fără sare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: