Povestea blogului „Delicii fără sare”

Acest blog s-a născut din dorința de a face ceva bun din ceva mai puțin bun. Totul a început cu un diagnostic crunt primit într-o zi obișnuită de către un om obișnuit și, aparent, perfect sănătos. Soțul meu a primit vestea că suferă de o boală gravă și foarte rară iar asta ne-a dat viața peste cap și a schimbat tot ce știam și credeam noi până atunci.

La scurt timp și la pachet cu un tratament agresiv a urmat vestea că va trebui să mânânce fără sare. Pe vremea aceea eu eram însărcinată și doar gândul la mâncare îmi provoca greață. Mâncarea fără sare mă ducea deja la un alt nivel, deloc plăcut. Întreaga perioadă a fost o mare provocare căreia i-am făcut față destul de bine în ciuda faptului că a fost greu. Am avut de luptat cu mine și cu mesajele transmise de corpul meu. Am avut de luptat cu oboseala determinată de mai mulți factori între care și faptul că găteam mai multe feluri de mâncare, diferite pentru fiecare membru al familiei, minunându-mă că mai am timp și să respir, în condițiile în care aveam și un copil mic. Nu în ultimul rând, am avut de luptat cu multe idei preconcepute cu privire la mâncarea fără sare și am învățat foarte multe din această experiență.

Atunci când mi-am făcut blog și-am încercat să-i stabilesc o traiectorie, mi s-a părut natural să includ aici și articole despre mâncarea fără sare. Aveam nevoie să fac ceva bun și simțeam că e nevoie de asta pentru că eu găsisem puține și sporadice informații atunci când căutasem.

Mai mulți factori au avut ca efect faptul că această categorie de pe blog nu a beneficiat de atenția cuvenită. Totuși, chiar și astăzi, deși nu am mai publicat de foarte mult timp un astfel de material, articolele despre mâncarea fără sare rămân cele mai citite de pe blogul meu. Contrar așteptărilor, treaba asta m-a întristat mereu pentru că eu știu că doar câteva articole nu sunt suficinte pentru a ajuta un om cu adevărat. M-am tot gândit la ce să fac, dar nu reușeam decât să mă simt neputincioasă. Pentru că, între doi copii cu care petrec 24 din 24 de ore, n-am timp să gătesc pentru a publica și pentru că, până la urmă, nu sunt blogger culinar, nu știu să fac mâncare frumoasă și poze atractive și nici nu-mi doresc să fiu.

Totul până într-o zi – sau noapte, mai exact – când mi-a venit o idee. Eu nu sunt blogger culinar și nici bucătar, dar sunt o mulțime de oameni frumoși care se ocupă cu asta. Dacă aș reuși să conving o parte din ei să se implice în acest proiect, aș reuși să fac un site frumos plin cu rețete de mâncare delicioasă făcută chiar de specialiști. Așa cum se strâng bani pentru diverse cauze și din multe sume mici se face o sumă mare, așa și eu, aș putea să strâng rețete și, având alături specialiști, aș reuși să schimb percepția lumii despre mâncarea fără sare și aș reuși să-i ajut pe cei care sunt puși în situația de a ține un astfel de regim. Pentru că eu știu cât e de greu, dar și pentru că știu că cea care face o mâncare să fie delicioasă nu e sarea.

Ușor, ușor, ceea ce a fost doar o idee apărută într-o noapte de nesomn, a început să prindă viață cu sprijinul soțului meu, dar și al prietenei mele care a creat minunatul logo de pe site și cărora le mulțumesc mult.

La momentul în care scriu acest articol site-ul nu a fost încă lansat, iar eu n-am trimis încă niciun mail. Am mari emoții. Nu știu ce va ieși, dar știu că nu mai pot da înapoi. Am transferat deja articolele mele. Sunt puține și le-am pus așa cum le-am scris pe blogul meu, doar foarte puțin editate, pentru a updata unele informații sau a mai corecta cîte o literă. Mai departe sper să-l umplu frumos cu rețete donate. În cazul în care doriți să vă implicați și voi, puteți citi mai multe despre asta aici. În cazul în care sunteți printre oamenii care consumă mâncare fără sare, sper din suflet să vă ajute acest site și sper să reușesc să-l cresc frumos pentru voi, dar și pentru mine. Pentru că, deși eu n-am renunțat la sarea din mâncare, am la fel de mare nevoie de el ca și voi, pentru a da sens uneia dintre cele mai urâte perioade din viața mea.

Am lăsat la final numele meu pentru că mi se pare cel mai puțin important. Povestea aceasta ar putea fi a oricui. Altfel, eu sunt Mariana Petrică, mămică a doi copilași minunați și un fel de blogger. Pe mine mă puteți citi pe carrusel.ro. Spațiul de aici rămâne doar al preparatelor fără sare.

Publicat de DucesaTm

Sunt mama a doi copii minunați iar scrisul este cea mai mare pasiune a mea. Scriu pe blog despre mine, despre copii și despre cărțile pe care le citim, despre problemele cu care ne confruntăm sau despre bucuriile pe care le trăim, dar și despre mâncarea fără sare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: